29 Ocak 2013 Salı


NİĞDE İL ÖZEL İDARESİ 2013 MALİ YILI PERFORMANS PROGRAMI
AÇIKLANDI
Niğde İl Özel İdaresi 2013 Mali Yılı Performans Programını açıklamak üzere, Niğde Valisi Âlim Barut Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, yetkililer ve basın mensupları katıldı.
Konuşmasına; “İlgili kanun hükmünce her yıl Ocak ayı içerisinde değerlendirme programının ilan edilmesi gerekiyor. Bütün gazeteci arkadaşlarıma davetimize uyup geldikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde başlayan Vali Barut aşağıda bulunan İl Özel İdaresinin 2013 yılı Performans Programını basın mensuplarına açıkladı.
2013 MALİ YILI PERFORMANS PRGRAMI ÖZETİ
5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun 9’ uncu maddesi gereğince, "Kamu İdareleri yürütecekleri faaliyet ve projeler ile bunların kaynak ihtiyacı, performans hedef ve göstergelerini içeren performans programı hazırlar" hükmüne amirdir.
Yine aynı kanunun 9. maddesine dayanılarak, 05.07.2008 tarih ve 26927 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu İdarelerince Hazırlanacak Performans Programları Hakkında Yönetmelik gereği; Performans Programları hazırlanması gerekmektedir.
Bu kapsamda ilimiz Özel İdaresince, stratejik planında yer alan amaç ve hedeflere ulaşmak için, 2013 yılında gerçekleştirmeyi amaçladığımız faaliyet ve projeler ile bunların yürütülmesinde kullanılacak idare kaynakları ve mali kaynakları belirten Performans Programı hazırlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder