12 Ocak 2013 Cumartesi


Şafak’tan Geçici işçiler için kadro teklifi

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Belediyelerde çalışan geçici işçilere kadro verilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na kanun teklifi verdi.

5620 sayılı Kamuda geçici iş pozisyonlarında çalışanların sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel statüsüne geçirilmeleri, geçici işçi çalıştırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki kanun 4 Nisan 2007 tarihinde yürürlüğe girdi.

Bu kanunun yürürlüğe girmesi ile birçok Belediye’de, sürekli çalışan işçiler geçici işçi pozisyonuna düştü. Belediyelerde çalışan işçiler, bu durumdan ne haberdardı, nede kanunun içeriğini biliyorlardı.

5620 sayılı Kanunda bahsi geçen, vize işlemleri idari bir konudur. Bu işlemlerin takibini yapacak tek yetkili Belediye Başkanları ve idarecilerdir. Belediye Başkanlarının ve idarecilerin işlerini takip etmemesi sonucu, Türkiye genelinde 1000’e yakın, Niğde ilimizde ise 200 civarında işçi mağdur olmuştur. Türkiye’de Kadro alamayan tek İl Belediyesi Niğde Belediyesi’dir.

Geçtiğimiz günlerde Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak ve beraberindeki heyeti konu hakkında bir rapor hazırlayarak TBMM’de bir dizi ziyaretlerde bulunarak Niğde Milletvekillerinden bu konunu çözümü için yardım istediler.

Kendisine sunulan raporu inceleyen CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak İşçilerin Sorunları ile ilgili TBMM’ne bir kanun teklifi sundu.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Niğde Belediyesi ve diğer belediyelerimizde çalışan 200 civarında, ülkemizde ise 1000’e yakın işçinin bu mağduriyetini kökten çözmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na kanun teklifimizi verdik. İktidarında kanun teklifimize destek vermesi ile yıllardır süre gelen bu sorunu çözebiliriz. Gündemden düşmeyen bu sorun işçilerimizi ve ailelerini perişan etmiştir. Bu sorunun çözümü için herkes elini taşın altına koymalıdır” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder