3 Ocak 2013 Perşembe


ŞAFAK, ECEMİŞ ÇAYI’NI EROĞLU’NA SORDU

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Ecemiş Çayı ile ilgili sürekli gündeme gelen ama bir türlü gerçekleştirilemeyen ve akılları karıştıran soruları yazılı soru önergesi haline getirerek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na vererek meclis gündemine getirdi.

Şafak, “Ecemiş Çayı’nın, Niğde’nin akarsu bakımından en zengin ilçesi olan Çamardı İlçesinin doğusunda yer aldığından” Bakan Eroğlu’na söz etti.

CHP’li Şafak, “Ecemiş Çayı’ndan akan suyun, içme ve kullanma suyu olarak kullanılması ile ilgili bir projenin olup olmadığını ve bu suyun Aksaray ve Niğde illerine getirilmesi ile ilgili bir projenin varlığını ve bu projenin ödeneğinin Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’ndan karşılanıp karşılanmayacağını” Orman ve Su İşleri Bakanı’na sordu.

Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Bakanlık olarak; Ecemiş Çayı ile ilgili baraj-göl yapımı projeniz var mıdır? Varsa, bu barajı nereye inşaa etmeyi düşünüyorsunuz?” diye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na sordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder