9 Aralık 2015 Çarşamba

AHİKA Tarafından Desteklenen
“Biyouyumluluk Yakıt ve Çevre Analizi Laboratuvarları” Kırıkkale’de Açıldı.
Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından güdümlü proje desteği kapsamında finanse edilen ve  Kırıkkale Üniversitesi tarafından uygulanan gerçekleştirilen “Biyouyumluluk Yakıt ve Çevre Analizi Laboratuvarları” açılış töreni 3 Aralık 2015 tarihinde Kırıkkale Üniversitesi’nde (KÜ) gerçekleştirildi.
Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Araştırma Laboratuvarında gerçekleştirilen açılış törenine, AHİKA Yönetim Kurulu üyeleri; Kırıkkale Valisi Ali KOLAT, Belediye Başkanı Mehmet SAYGILI ve İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin ATALAY, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı EKREM GÖK’ün yanısıra, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem YILDIZ, İl Jandarma Komutanı Albay İsa ÇAKMAK, İl Emniyet Müdürü Hasan ONAR, Organize Sanayi bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin AYDIN, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih YILDIZ, öğretim görevlileri ve davetliler katıldı.
KÜ Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Laboratuvarları Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Siyami KARAHAN,  laboratuvarlarda yapılacak çalışmaların ilimize, bölgemize ve ülkemize sağlayacağı katkılar ile üniversite-sanayi işbirliği alanında önemli bir yol kat edileceğini söyledi. Karahan,  yakıt analiz laboratuvarı ile Kırıkkale ve çevresinin akaryakıt sektörünün test ve analiz ihtiyacını büyük oranda karşılarken firmaların zamanı daha etkin kullanmalarını sağlayacak ve maliyetleri düşüreceğini de ifade etti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder