25 Aralık 2015 Cuma

NİĞDE AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN 2015 YILI ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün 2015 Yılı çalışmalarının değerlendirildiği toplantı, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel ve İlgili Kurum Yetkilileri katıldı.

Toplantıda faaliyetlerle ilgili yapılan sunumda;
“Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde; “kişi, aile ve toplum refahını artırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm toplumu hedefleyen katılımcı bir anlayışla, adil ve arz odaklı bütüncül sosyal politikalar üretmek, uygulamak ve izlemek” Misyonu kapsamında; 
BAKIM TEDBİRİ KARARI ALINAN ÇOCUKLARA YÖNELİK OLARAK;
> Çocuk Evleri Sitesinde(Sevgi Evleri):43 çocuğa
> ÇODEM’de (Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezinde);13 çocuğa, Çocuk Evlerinde (Şehir İçinde bulunan 5 ev) 30 çocuğa kurum bakımı hizmeti verilmektedir.
> Evlat Edinme Hizmetinden 4 çocuk yararlanmıştır.
> Koruyucu Aile Hizmetinden yararlanan 32 çocuk bulunmaktadır.
> İlimizde ikamet eden ve Korunmaya Muhtaçlık durumunda olan 741 çocuğa 402.737.TL tutarında Ekonomik Destek Hizmeti verilmiştir.
ENGELLİ VE YAŞLILARAYÖNELİK OLARAK;
> Engelli Evde Bakım Hizmetinden 2.937 kişiye 1 asgari ücret tutarında (830,84 TL) ücret ödenmektedir. Engelli ailelerine bir yılda toplam; 28.922.973 TL ödenmiştir.
> İl Müdürlüğü bünyesinde kurumsal hizmetlerden yararlanan 5000 müracaatçı her yıl yılda en az bir kere hanesinde ziyaret edilmiş takibi yapılmıştır.
> Bor Huzurevinde; 167 yaşlı ve engelliye, Altunhisar Zih. Eng. Reh. Merkezinde 49 engelliye bakım hizmeti verilmektedir.
> İlimizde ikamet eden 3753 kişiye Engelli kimlik kartı verilmiştir.
> Evde Bakım Hizmetinden yararlanamayan Bakıma Muhtaç 74 Engelliye Özel Bakım Merkezinde bakım hizmeti verilmekte, müteşebbise her engelli için 1661 TL ücret ödenmektedir.
> Müteşebbis tarafından işletilen 4 Özel Kreş ve Gündüz Bakımevinden 103 çocuk yararlanmaktadır
> Ailesinde şiddet gören ve kalacak yeri olmayıp Kadın Konuk Evine gitmek isteyen kadınlara yönelik olarak 45 kadına geçici süre İlk Adım birimi bünyesinde danışmanlık ve barınma hizmeti verilmiştir.
> Kadın Konuk Evine 10 kadın tertip edilmiştir.
> Şehit Yakınları ve Gazilere yönelik, İstihdam işlemleri ve ücretsiz ulaşım kartı hizmetleri kapsamında 66 kişi işe yerleştirilmiştir.
> Aile eğitimleri kapsamında 424 kişiye Aile Eğitimi verilmiştir.
> Erişilebilirlik hizmetleri kapsamında 184 kurum ve kuruluş denetlenmiştir.
> Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde sunulan hizmetler çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın destekleriyle, Niğde’de ise Vali Necmeddin Kılıç'ın eşi Necmiye Kılıç’ın yürüttüğü “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” şemsiye projesinin birinci alt bileşeni olan “Koruyucu Aile” kapsamında 24 toplantıyla 1500 kişiye ulaşılmış, 32 Çocuğumuz Koruyucu Aile yanına yerleştirilmiştir.
> İkinci alt bileşeni olan "Kadın ve Güçlenme" kapsamında Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesinde 9 toplantı ile 850 kişiye ulaşılmış, 195 kadının eğitime devam etmesi sağlanmıştır.” denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder