3 Aralık 2015 Perşembe

ENGELLERİ BİRLİKTE AŞALIM
Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Engellilerin hayata bağlanmasına, yaşama sevinci ile dolmasına ve hayat standartlarının geliştirilmesine katkı sağlayacak böylesine anlamlı ve önemli bir günde herkesin üzerine düşen vazifeler olduğunu kaydeden Turhan, mesajında şunları söyledi:
 “Engellilerimiz, hayatımıza mânâ katan en değerli varlıklarımız. Nüfusumuzun yaklaşık dokuz milyonunu engellilerin oluşturduğu düşünüldüğünde, engelli haklarının ve yaşam standartlarının geliştirilmesinin önemi ciddi bir şekilde ortaya çıkıyor. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir hayat sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli vazifelerimiz arasındadır.
Engellilik, yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Devletimiz, sosyal devlet olmanın verdiği anlayışla hareket ederek, engellilerimizin toplumda hak ettiği hayat şartlarına kavuşturulması amacıyla önemli yasalar hayata geçirmiş ve engellilerimize yönelik memnuniyet verici adımlar atmıştır.
Biz de spor teşkilatı olarak, tesislerimizi ve faaliyetlerimizi, engellilerimizin kullanımına uygun standartlara kavuşturmak için gayret gösteriyor, bu konuda önemli adımlar atıyoruz.  Engellilerimizi mutlu etmek için bütün imkânlarımızı seferber etmekte kararlıyız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder