6 Aralık 2015 Pazar

TEHLİKENİN FARKINDA MIYIZ?
NİĞDE ULUKIŞLA KAYMAKAMI FERHAT ATAR ÇOCUK İSTİMARINA DİKKAT ÇEKİP “ TEHLİKENİN FARKINDA MIYIZ “ DİYEREK BİR DİZİ ÖNLEM SUNUYOR.
İnternet ortamında çocukların cinsel istismarı, şiddet içerikli bilgisayar oyunları ve terör örgütlerinin propagandası yapan siteler ile ilgili bilinçsiz kullanım nedeniyle neslimizi ve gelecek nesillerimizi yok edecek tehlikenin farkında mıyız?
Konu ile ilgili  Ulukışla Kaymakamı Ferhat ATAR "Üzülerek görüyoruz ki internetin çocuklarımızın tarafından bilinçsiz kullanımı nedeniyle büyük tehlike ile karşı karşıyayız. İnternet ortamında çocuklarımızın istismar edildiği ve şiddete yöneldiğine medyadan her gün şahit olmaktayız. Şantaj yapılarak aileler zor durumda bırakılmakta ve hatta intihara varan sonuçlar ortaya çıkmaktadır. 64. Hükümet proramında da yer alan çocuk ve gençlerde bilinçsiz internet kullanımı ile mücadele kapsamında ilçemizde de mücadele edeceğiz. Bu konuda internet kafeler sıkı denetlenecek ve iş yerlerine rehberlik edilecektir. Evlerdeki internet kullanımı ile ilgili farkındalık oluşturularak öncelikle anne ve babalar bilinçlendirilecektir. Çocuk sahibi anne ve babalar; "benim oğlum yapmaz, benim kızım anlamaz" anlayışına kapılmamalıdır. Çocuklar masum ve saf olup her an kandırılabilir veya kandırılmış olabilir. Çocuklarınızın hangi sitelere girdiğini, hangi oyunları oynadığı ve facebook gibi sosyal medya ortamında kimlerle görüştüğünü mutlaka takip ediniz. Çocuklarınız çocuğumuzdur, çoçuklarımız geleceğimizdir. Lütfen geleceğimize sahip çıkalım" dedi.
Bu kapsamda yapılacaklar
1. Kaymakam başkanlığında, Belediye Başkanı, Jandarma Komutanı, Emniyet Amiri, Cumhuriyet Savcısı, Milli Eğitim Müdürü, Müftü, Gençlik Spor Müdürü'nden oluşan Değerlendirme ve Takip Komisyonu kurulacaktır.
2. Ayrıca alt komisyon olarak Denetim Komisyonu kurularak internet kafeler her ay denetlenecek ve Değerlendirme ve Takip Komisyonuna her ay bu konuda rapor sunulacaktır.
3. Farkındalık oluşumu kapsamında İlçe Jandarma Komutanı ve İlçe Emniyet Amiri tarafından her okulumuzda ayrı ayrı olmak üzere velilere bilinçlendirme toplantısı yapılacaktır.
4. Belediyemiz tarafından el broşürü ve bilgilendirme afişleri hazırlanacak ve mesaj sistemi ile ebeveynlerde farkındalık oluşturulacaktır.
5. Kaymakamlığımız tarafından ülke çapında konunun uzmanları ve akademisyenler ilçemize davet edilerek konferans vermeleri sağlanacak bu yolla veliler, öğretmenler ve diğer tüm paydaşlarda farkındalık üst seviyede tutulacaktır
6. Okul müdürleri ve rehber öğretmenleri okullarında bu konulara karşı hassas olacak ve takip edecektir
7. Kolluk birimleri tarafından istismara uğramış çocukların kimlikleri ortaya çıkarılmadan yasal işlemler yapılacaktır.
8. Okul giriş çıkışlarında yabancı şahısların öğrencilerle iletişim kurmaları engellenecektir.
9. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından ücretsiz sunulan Güvenli İnternet Paketi kullanımı teşvik edilecektir.
10. Öğrencilerin ders saatinde internet kafede zaman geçirmesi önlenecektir.
11. Müftülüğümüz tarafından özellikle Cuma günleri vaaz ve hutbelerde konu önemi hakkında dikkat çekilecektir.
12. Rehber öğretmenleri öğrencilerle bu konuda yakından ve gizlilik içerisinde ilgilenecektir.
13. Gençlik Spor müdürlüğü çocuklar ve gençler için sportif kurs sayısını ve katılımını artıracaktır.
14. Annelere istekleri halinde çocukların takibini sağlamak amacıyla halk eğitim tarafından bilgisayar kursu verilecektir.
15. Tüm muhtarlarımız, imamlarımız, öğretmenlerimiz ve aile hekimlerimiz köylerinde veya ilçe merkezinde istismara uğramış, uğrayan veya uğraması muhtemel çocukları gizlilik ilkesine de riayet ederek Kolluk Birimlerimize veya Kaymakamlığımıza bildirecektir.
16. Yazılan tüm bu işlemler ivedi şekilde Ocak ayı sonuna kadar uygulanacak ve sürdürebilirliği sağlanacaktır.”
Not 1: Görüş ve önerilerinizi mesaj atarak ulaştırabilirsiniz.

Not 2: Çevrenizde bu duruma maruz kalan çocuk var ise Facebook üzerinden mesaj atabileceğiniz gibi (isim gizli kalacaktır), 155 POLİS ve 156 JANDARMA hatlarına da bilgi verebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder