15 Aralık 2015 Salı

 GÜNEŞİN ÇOCUKLARI ÇAMARDI EYNELLİ KÖYÜNDEYDİ
MARMARA ÜNİVERSİTESİ MEZUN ÖĞRENCİLERİ “ BİR ÇOCUK BİR UMUT “ PROJESİ İÇİN ÇAMARDI İLÇESİ EYNELLİ İLK/ORTAOKULUNU ZİYARET ETTİLER

Marmara Üniversitesi öğrenci ve mezunlarından oluşan 2010 yılından bu yana onlarca proje gerçekleştiren Güneşin Çocukları Yardım Kulübü gönüllüleri Çamardı ilçesi Eynelli İlk/Ortaokulunu ziyarete geldiler.
“Bir Çocuk Bir Umut” projesi için Çamardı ilçesine gelen GÇYK üyeleri 28/11/2015 Cumartesi günü Çamardı Mehmet Akif YBO'da misafir oldular. 29 Kasım Pazar sabahı Eynelli köyüne gelip öğrenciler ve köy halkı ile tanıştılar. Gönüllüler, öğrencileri okul öğretmenlerinin yardımı ile sınıflara aldılar. Sınıflarda öğrenciler ile renkli kâğıtlarla origami yaptılar, hep birlikte şarkılar söylediler, sınıf oyunları oynayıp etkinlikler yaptılar. Eynelli köy halkının yoğun katılımı ile bir grup gönüllü velilere eğitim ve çocuk gelişimi ile ilgili mini seminerler yapıtılar. Öğrenciler abla ve abileri ile birlikte kitap okudular. Teneffüslerde çocuklar ile oyunlar oynandı. Öğlen arasında köy halkı tarafından hazırlanan gözlemeler etkinliklere katılan herkese ikram edildi.
Öğlenden sonra da devam eden etkinlikler daha çok oyun ağırlıklıydı. Velilerin öğretmenlerin ve öğrencilerin katıldığı halat çekme, çuval yarışı gibi oyunlar neşe içinde oynandı. Gönüllülerin getirdiği TÜBİTAK Bilim Dergileri, defterler, kırtasiye malzemeleri ve spor malzemeleri öğrencilere dağıtıldı. Öğrencilerin yüzleri çeşitli şekillerle boyanarak eğlenildi. Günün sonunda okul önünde toplanılarak hep birlikte şarkılar söylenilip müzik eşliğinde oyunlar oynandı.  Mektuplaşma sözü alınarak vedalaşıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder