29 Aralık 2015 Salı

 ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN 2,9 MİLYAR TL’LİK DEV YATIRIM

ARALARINDA NİĞDE’DE YAPIMI TAMAMLANAN TESİSLERİN DE YER ALDIĞI 175 ESER BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU TARAFINDAN HİZMETE ALINDI…
Orman ve Su İşleri Bakanlığı geleneksel hale getirdiği merasimlerle tesisleri toplu olarak halkın hizmetine sunmaya devam ediyor. Aralarında Niğde’de yapımı tamamlanan tesislerin de yer aldığı 2,9 milyar TL yatırım bedelli 175 dev eser, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun iştirak ettiği merasimle Ankara’da hizmete açıldı.
175 Dev Eserin Ekonomiye Katkısı 432 Milyon Lira
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tamamlanan ve yurdun dört bir tarafına hizmet götürecek 175 tesise değinen Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:
"Hizmete aldığımız tesislerin ekonomiye toplam katkısı, yıllık 432 milyon Türk lirasıdır. Hizmete alacağımız tesislerden 36 adedi çeşitli büyüklüklerden oluşan barajlardan müteşekkil. Aralarında Kayseri Gümüşören Barajı, Sivas Nevruz Barajı, Ankara Kalecik Barajı, Bitlis Koçluköy Barajı, Denizli Akalan Barajı ve Düzce Akçakoca Barajı gibi önemli tesisler var. Bu barajlarda 332 milyon metreküp su depolanacak. İçme suyu tesisleriyle Bitlis, Bingöl, Siirt, Yalova illerine yılda 37 milyon metreküp içme suyu sağlanacak. Atıksu arıtma tesisleriyle günde 13 bin 500 metreküp atık su arıtılacak. Bu tesislerle 1,1 milyon dönüm zirai arazi sulamaya açılacak, böylece 5 il, 40 ilçe 292 yerleşim yeri ve 110 bin dönüm araziyi taşkınlardan korumuş olacağız. Ayrıca 175 tesis ile 1 milyon 66 bin dönüm alanda ağaçlandırma çalışması yaptık,
82 milyon adet fidan diktik. Yani nüfusumuzdan daha fazla, 177 milyon adet fidan ürettik."
Niğde’de Hizmete Alınan Eserlerin Toplam Yatırım Bedeli 50 Milyon TL’yi Geçiyor
Ülke genelinde hizmete alınan 175 eserden Niğde de payına düşeni aldı. Niğde’de Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün tamamladığı 4 adet tesis de bu açılış merasimi ile hizmete alındı.
Hizmete alınan DSİ’ye ait eserler sulama ve taşkın koruma tesislerinden oluşuyor. DSİ tarafından tamamlanan tesisler ile Niğde’de toplam 4.730 dekar zirai araziye sulama suyu sağlanarak, 9 mahalle taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca bu açılış merasiminde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Orman, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce Niğde’de yapımı tamamlanan tesis ve çalışmalar da hizmete alındı. Bu eserler arasında ise ağaçlandırma, orman köylüsüne destek, fidan üretimi, korunan alanların altyapılarının iyileştirilmesi gibi çalışmalar ve otomatik meteoroloji gözlem istasyonları yer alıyor. Bütün bu eser ve çalışmaların toplam yatırım bedeli 50 milyon TL’yi geçiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder