9 Mayıs 2018 Çarşamba


Hıdırellez Bahar Bayramı Coşkuyla Kutlandı


Niğde Üniversitesin de ilk defa düzenlenen Hıdırellez Şenliği ile baharın müjdeleyicisi Hıdırellez Bahar Bayramı coşkuyla kutlandı.

Merkez Yerleşke 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen şenliğe; Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.
Program, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ın selamlama konuşması ile başladı. Hıdırellez’in Türk-İslam tarihinin önemli günlerinden olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Hıdırellez, Ortadoğu halkı ile Selçuklu ve Osmanlılar tarafından da kutlanan bir bayramdır” ifadesinde bulundu.
Hıdırellez’in, Müslümanlar tarafından Hızır Aleyhisselam ile İlyas Peygamberin yeryüzünde buluştuğu gün olarak kabul edildiğini söyleyen Prof. Dr. Muhsin Kar konuşmasını, “Hıdırellez, Nevruz gibi bahar mevsiminin geldiği gün olarak kabul edilir. Bolluk ve bereket olması için dualar edilir, dilekler dilenir. Dileklerin yerine gelmesi için çeşitli ritüeller yapılmasının yanı sıra ağaçlık, yeşillik ve su kenarlarında toplanılarak ikramlar yapılır” diye sürdürdü.
Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ın konuşmasının ardından program; Aşuk ile Maşuk oyunu, yöresel dans gösterileri ve Niğde  Üniversitesi Halk Oyunları ekibi gösterisi ile devam etti.
Niğde Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Dr. Öğretim Üyesi Resul Bağı ve ekibinin seslendirdiği hareketli müzikler eşliğinde baharın gelişini kutlayan davetliler, doyasıya eğlenerek hep beraber şarkılara eşlik etti.
Beğeni toplayan ve ilgi gören şenlik sonunda davetlilere, etli pilav ve ayran ikram edildi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder