11 Mayıs 2018 Cuma


VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN 10-16 MAYIS DÜNYA ENGELLİLER HAFTASI MESAJI


         Bilindiği üzere Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasındaki hafta “Engelliler Haftası”  ve 10 Mayıs tarihi de “Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.
         Şüphesiz engelli olmak kişinin tercihi olmayıp, her birey aslında  birer engelli adayıdır. Bu düşünceden hareketle vatandaş olarak  engelli vatandaşlarımızın sorunlarına gerekli hassasiyeti  göstermemiz gerekmektedir.
          Engelli Vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırarak, onları üretime dâhil ederek toplumda aktif rol üstlendirecek çalışmalar yapmak, engelli Vatandaşlarımıza fiziksel, psikolojik ve sosyal yönden destek olmak biz idarecilere düşen en önemli görevlerden biridir.
          Ayrıca, Devletimiz bu bağlamda Valiliğimiz himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde özürlü vatandaşlarımıza yönelik olarak 24 saat evde yatılı bakım hizmeti sunmakta, ailelerine de, engellilere bakım konusunda  gereken eğitim verilmektedir. Devletimiz engel oranı düşük olan Vatandaşlarımıza çalışabilecekleri iş niteliğine göre istihdam sağlamak suretiyle onlara gereken desteği azami oranda vermekte olup, buna yönelik çalışmalar, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde artarak devam etmektedir.
         Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlendiği, geleceğe daha umutla bakabilecekleri bir ortam ve huzurlu bir yaşam diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder