8 Mayıs 2018 Salı


VALİ YILMAZ ŞİMŞEK, KONAKLI’DA KURSİYERLERE SERTİFİKA VERDİ
Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Konaklı Kasabasına açılan dikiş nakış kursu kursiyerlerinin ürettiği ürünlerin sergilendiği sergisi Vali Yılmaz Şimşek’in katılımı ile açıldı.
Gerçekleştirilen açılışa Vali Yılmaz Şimşek, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, Konaklı Belediye Başkanı Maksut Özçelik, kurum ve kuruluş müdürleri, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kursiyerler ve kasaba sakinleri katıldı.
Serginin açılışında meslek edindirme kurslarının önemine vurgu yapan Vali Yılmaz Şimşek, “ ‘Bir erkeği eğitirseniz bir kişiyi eğitirsiniz. Bir kadını eğitirseniz  Bir kuşağı eğitirsiniz.’ Sözünden hareketle Halk eğitim kursları özellikle ev hanımlarımıza büyük katkı sağlıyor. Ev hanımlarımız bu kurslar sayesinde kendilerini geliştiriyor, kendilerine olan güvenleri artıyor. Bununla birlikte hem meslek sahibi hem de gelir sahibi olan kadınlarımızın toplumumuza olan katkıları takdir topluyor. Sadece il merkezi ve ilçeler değil köylerimizde de yaşayan kadınlarımızın bu kurslara katılması, kursların açılması için talepte bulunmaları bizleri çok mutlu etmiştir. Başarılarından dolayı kursiyerlerimizi tebrik ediyorum" dedi. 
Açılış töreni sonrası kursiyerlerin yapmış olduğu ürünleri inceleyen Vali Yılmaz Şimşek, program sonunda yine dikiş nakış kurslarını ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Hanımefendi Emine Erdoğan himayelerinde Ülke genelinde başlatılan okuryazarlık seferberliği kapsamında açılan kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını takdim ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder