18 Mayıs 2018 Cuma


VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN 18-24 MAYIS MÜZELER HAFTASI MESAJI

Dünya Kültür mirasının korunması ve müzeciliğinin tanıtılması amacıyla, UNESCO tarafından tüm dünyada 18 Mayıs günü “ Müzeler Günü “ ilan edilmiştir. Ülkemizde de 1982 yılından itibaren 18-24 Mayıs tarihleri arasında “Müzeler Haftası” olarak kutlanmaya başlanmıştır.
Sahip olduğumuz kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yapılması gereken çalışmaları anlatmak, müzelerimizi tanıtarak halkımızın milli kültür ve tarih bilgisini zenginleştirmek suretiyle değerlerimize sahip çıkılmasını sağlamak, özellikle okul çağındaki çocuklarımızı aydınlatarak, toplumumuzun kültür düzeyini yükseltmek amacıyla  “Müzeler Haftası” kutlanmaktadır.
Müzelerde bulunan geçmiş uygarlıklara ait eserler o dönemde yaşayan insanların kültürü, inancı ve yaşam tarzları hakkında bilgi verir. Medeniyetlerin yaşatıldığı şehrimizde de geçmiş yüzyıllarda birçok uygarlık yaşamış ve o döneme ait önemli izler bırakmışlardır. 
Bu duygu ve düşüncelerle  “Müzeler Haftasını” kutluyor başta müze çalışanlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza, selam ve saygılarımı sunuyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder