30 Ekim 2018 Salı


29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NIN 95'İNCİ YILDÖNÜMÜ NİĞDE'DE COŞKUYLA KUTLANDI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95'inci Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Niğde’de de çeşitli etkinliklerle coşku ile kutlandı.
Vali Yılmaz Şimşek tarafından Valilik Makamında tebriklerin kabulü ile başlayan kutlamalar 5 Şubat Stadyumunda düzenlenen törenle devam etti.
Gerçekleştirilen törene Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Belediye Başkanı Rifat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Vekili  Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, Baro Başkanı Osman Çimen, Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Garip Gümüş, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ValiYılmaz Şimşek ve Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan tarafından Vatandaşların bayramlarını tebrik etmesiyle başlayan tören istiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Vali Yılmaz Şimşek, günün anlam ve önemine değinen konuşmasında; "Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden asla ödün vermeyeceğinin tüm dünyaya ilanı olan Cumhuriyet; şüphesiz ki, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ulusuna bıraktığı en büyük miras ve asla vazgeçilmez bir değerdir” dedi.
Vali Yılmaz Şimşek’in konuşmasının ardından öğrenciler şiirlerini okurken halk oyunu gösterileri de sunuldu ve Niğde Belediyesi mehter takımı konser verdi.
Kutlamalar tören geçişiyle son buldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder