17 Ekim 2018 Çarşamba


 VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI
 "  Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmekte olup, Muhtarlarımızın ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kutlanmasına 2015/11 sayılı genelgeyle karar verilmiştir.

Yerel demokrasimizin vazgeçilemez unsurlarından biri olan muhtarlık müessesesi, hem devleti, hem de milleti temsil etme gibi önemli bir görevi üstlenmektedir.

 Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekle birlikte, mahallindeki vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol üstlenirken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birisi olan yönetime katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi de yerine getirmektedir.

            Bu duygu ve düşüncelerle, görevlerini büyük bir fedakârlıkla ve sevgi ile yürüten tüm Muhtarlarımızın “ 19 Ekim Muhtarlar Günü “ nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder