1 Ekim 2018 Pazartesi


VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN 1 EKİM DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ MESAJI

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1990 yılında 1 Ekim tarihi  “Dünya Yaşlılar Günü” olarak belirlenerek, yaşlılık konusunda toplumda farkındalık yaratmayı,  yaşlı nüfusun sorunlarına ve önceliklerine dikkat çekmeyi amaç edinmiştir.
                Yaşlılarımız, bizlerin yetişmesinde ve sahibi olduğumuz değerlerimizin kuşaktan kuşağa sağlıklı bir şekilde aktarılmasında köprü görevi gören en değerli varlıklarımızdır.
                Hepimizin bir gün yaşlanacağını unutmamalıyız. Ömürlerinin en verimli, üretken yıllarını topluma ve ülkeye hizmetle geçiren büyüklerimizin hayata tutunmalarına katkıda bulunmak, onların ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara sahip çıkmak bizim en temel görevimiz olmalıdır. Çünkü her insan, beşikten mezara kadar, ömrünün her evresinde ilgiye, sevgiye, saygıya ve insanca yaşama hakkına sahiptir.
Tecrübe ve bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz yaşlılarımıza göstereceğimiz hürmet; hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatı olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; Saygıdeğer büyüklerimizin yaşlılar gününü kutlar, yaşama sevinçlerinin hiç tükenmeden huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir ömür sürdürmelerini diler, saygılar sunarım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder