24 Ekim 2018 Çarşamba



VALİ  ŞİMŞEK AKTAŞ KASABASI İLE YEŞİLBURÇ VE GÜLLÜCE KÖYLERİNİ ZİYARET ETTİ
Niğde Merkeze bağlı köy ve kasabalarda vatandaşlarla bir araya gelerek sorun, görüş ve önerileri dinleyen Vali Yılmaz Şimşek, yine köylerde restorasyonu tamamlanan, devam eden ve restorasyon yapılması planlanan tarihi bina ve camilerde incelemelerde bulundu.
Gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemelerine Güllüce köyü ile başlayan Vali Yılmaz Şimşek, köy meydanında bulunan muhtarlıkta vatandaşlarla bir araya geldi.
Vatandaşlarla sohbet ederek Güllüce Köyü Muhtarı Ferhat Songur’dan köyün genel durumu hakkında bilgi alan Vali Yılmaz Şimşek daha sonra köyde bulunan Gül Baba türbesini ve Göllüce Köyü camini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Güllüce köyündeki incelemelerinin ardından Yeşilburç köyünü ziyaret eden Vali Yılmaz Şimşek, tarihi Yeşilburç Kilisesi ve Caminde yaptığı incelemelerin ardından Kültür Müdürü Basri Akdemir’den yapılarda gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan restorasyonlar hakkında bilgi aldı.
Ziyaretlerine Aktaş Kasabasıyla devam eden Vali Yılmaz Şimşek, restorasyonu tamamlanan ve önümüzdeki günlerde ziyaretçilere açılacak olan Ayasofya ile çağdaş olması nedeniyle tarihi açıdan büyük öneme sahip Andaval Kilisesinde “incelemede bulundu.
  Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur’u makamında ziyaret ederek kasabanın genel durumu hakkında bilgi alan Vali Yılmaz Şimşek daha sonra kasaba sakinleri ile bir araya gelerek sorun, görüş ve önerileri dinledi.
Vali Yılmaz Şimşek, ziyaretlerini  kasabada bulunan ve 2017 yılında ibadete açılan Aktaş Merkez Efendibey Camisi ile sonlandırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder