5 Ekim 2018 Cuma

Niğde Üniversitesi, “YÖK Üstün Başarı Ödülleri” Kapsamında, Ödül Almaya Hak Kazandı

Üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla, Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen "Üstün Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ödüller, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde YÖK tarafından düzenlenen "2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni"nde gerçekleştirilen programla bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride dağıtıldı.
Stratejik Planda öncelikli alanlar arasında bulunan enerji konusuna oldukça önem veren ve bu alandaki başarılı çalışmalarına devam eden Niğde üniversitesi; “YÖK Üstün Başarı Ödülleri” Üniversite-Sanayi İşbirliği Ödülü kategorisinde, 2005 yılından bu yana Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi çatısı altında Vestel Savunma Sanayi A.Ş. ile birlikte ortaklaşa yürüttüğü ‘Hidrojen Teknolojileri ve Yakıt Pilleri’ konusunda ödül almaya hak kazandı.
Özellikle enerji, tarım-gıda ve nanoteknoloji öncelikli alanlarında gerek öğretim elemanı kadrosu gerekse AR-GE altyapısı açısından oldukça güçlü ve iddialı olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; güneş enerjisi, hidrojen teknolojileri, yakıt pili, termal enerji depolama konularının yanında grafen, nanokompozit malzemeler gibi katma değeri yüksek teknolojik ürünler geliştirmekte olup, yürütülen AR-GE faaliyetleri ile ülkemizde ve dünyada önemli bir konuma sahiptir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder