9 Ekim 2018 Salı

NİĞDE- BOR ENERJİ İHTİSAS ENDÜSTRİ BÖLGESİ İLK SIRADA İHALEYE ÇIKIYOR
      2015 yılında Bakanlar Kurulu Kararıyla ilan edilen Niğde-Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) 29.09.2018 tarih ve 30550 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı.

     Ülkemizin, sanayi alanında katma değeri yüksek ürünler imal etmek ve enerjide dışa bağımlılığını azaltmak anlamında   yeni bir atılım dönemine girdiğini belirten Vali Yılmaz Şimşek, “Bu kapsamda Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile endüstriyel enerji sahalarının yapımı hızla sürdürülüyor. İlimiz Bor ilçesi, Badak ve Seslikaya köyleri sınırları içerisinde bulunan 2 537 hektarlık alan üzerine kurulacak Niğde-Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ise bunlardan biridir.
        Yatırım alanında ilimize büyük katkı sağlayacak olan Endüstri Bölgesi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) nın Resmi Gazetede yayımlanması ve ihale edilmesi ile birlikte yatırım çalışmaları kısa sürede tamamlanacak; temiz, çevreci ve en önemlisi yerli yenilenebilir elektrik enerjisi üretilecektir.
     Ülkemiz için stratejik öneme sahip bu yatırımın ilimize kazandıracağı önemli katkılardan birisi de  istihdam alanında olacaktır. Niğde- Bor Enerji İhtisas Endüstri bölgesinin faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık 1 250 kişi iş imkanına kavuşacaktır. Bu da yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunulacaktır” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder