24 Mayıs 2019 Cuma

Ankara Dağcılar Birliği Işık Dağında 19 Mayısı Kutladı
Ankara Dağcılar Birliği 93 katılımcı ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılını, Işık Dağı’nda kutladı.
Ankara Dağcılar Birliği Spor Kulübü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle "Yaşasın Milli Mücadele Yürüyüşü" düzenledi. Işık Dağı’nın zirvesine için çıkmak Kızılcahamam Belpınar Beldesi'nde saat 10:00’da bir araya gelen sporcular, Kızılcahamam sınırları içindeki 2034 rakımlı Işık Dağı’nın zirvesine 6 saat süren yürüyüşün ardından ulaşan sporcularımız, daha sonra İstiklal Marşı okudu, Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulundu ve Türk bayrağı açtı.
Ankara Dağcılar Birliği Spor Kulübü Başkanı İsmail Kaymak, "100 yıl olmuş mavi gözlü devin bu vatan için attığı o büyük ilk adımın atılmasının, 100 yıl olmuş milli egemenliğin ve iradenin bir vapurla İstanbul’ dan kalkıp Samsun’ a çıkışının, 100 yıl olmuş kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönülle dolaşmasının, 100 yıl olmuş emperyalist dünyaya bir Türk’ ün çıkıp baş kaldırışının, 100 yıl olmuş istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların kahramanlıklarının destanlaşmalarının, şimdi burada 100 yıllık o ilk adımın coşkusu ve gururla birlikteyiz. 100 yıllık heyecanla, gururla buradayız. Binlerce yıllık ihanetlere, binlerce yıllık bu ülkeyi yıkmaya çalışan her türlü güce karşı birlikteyiz.
Atatürk’ün başlattığı milli müdafaa mücadelesi hala devam ediyor. Tüm dünyaya karşı bu savaşın bir parçası olan o günden bugüne şehit olan, gazi olan dedelerimize, nenelerimize ve hala 100 yıldır Atatürk’ ü izlediğiniz için sizlere, ne kadar şükran duysak azdır.
Hepimizin “Birinci vazifesi, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir”
Bu büyük görevin sorumluluğunu omuzlarımızda duyan bizler, tüm benliğimizle Cumhuriyetimize, vatanımıza, bayrağımıza, değerlerimize sahip çıkmalı; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür olmalı, devletimizle, Cumhuriyetimizle hesabı olanlara gereken cevabı vermeliyiz.
Bu duygularla, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızın 100. yılını kutluyor; başta ülkemizin kurucusu ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha dua, rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun!” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder