15 Mayıs 2019 Çarşamba

   VALİ YILMAZ ŞİMŞEK'İN
  “10-16 MAYIS DÜNYA ENGELLİLER HAFTASI “ MESAJI
                   Hepimiz birer engelli adayıyız
           “ Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde engellilerin yaşadığı sorunlarla ilgili farkındalık oluşturmak için her yıl 10 -16 Mayıs tarihleri arasındaki hafta “Engelliler Haftası”  ve 10 Mayıs tarihi de “Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.
           Şüphesiz ki geleceğe güvenle bakan bir toplumu inşa etmek, engelli ya da engelsiz ortak umut ve hedefleri paylaşarak birlik ve beraberliği sağlamaktan geçmektedir.
           Hiçbir engelin bireyin seçimi olmadığının hatırlanıp aslında hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmayıp bu bilinçten hareketle engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılmalarını desteklemek ve onların hayatını kolaylaştırmak, karşılaşabilecekleri tüm zorlukları ortadan kaldırmak, onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek toplum olarak hepimizin ortak görev ve sorumluluğu olmalıdır.
            Bu bağlamda; Devletimiz tarafından engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için çok önemli çalışmalar yürütülmektedir. Devletimiz engelli çocuklarımızın, tedavileri için resmi ve özel eğitim kurumlarının açılmasına destek olmakta, ağır engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamlarda yakınları tarafından bakılmaları için bakım ücreti ödemekte, sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza da aylık bağlamaktadır. Ayrıca engel oranı düşük olan vatandaşlarımıza çalışabilecekleri iş niteliğine göre istihdam sağlamak suretiyle onlara azami destek verilmektedir.
           Bu duygu ve düşüncelerle “Dünya Engelliler Haftası” nın toplumumuzda engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin daha da artmasına katkıda bulunulmasını temenni eder, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam dilerim. “

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder