25 Mayıs 2019 Cumartesi

BAŞARILI UZLAŞTIRMACILARA  TAKDİRNAME

Niğde Adalet Komisyonu Başkanlığı yargı sınırlarında görev yapan başarılı uzlaştırmacılara törenle takdirname verildi. 
Niğde Adalet Sarayı Konferans Salonunda düzenlenen törene Niğde Cumhuriyet Başsavcısı  Oğuzhan DÖNMEZ, Adalet Komisyonu Başkanı  Ömer DADAL, Uzlaştırma Savcısı  İsmet EŞME ve uzlaştırmacılar katıldı.
 Niğde Adalet Sarayı Konferans Salonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Niğde Cumhuriyet Başsavcısı  Oğuzhan DÖNMEZ, Adaletin her şeyden önce insanı merkeze alan, erdemle yaşatmayı amaçlayan bir değer, insanın ve toplumun tüm kesimiyle uyum içerisinde yaşamasının formülü olduğunu dile getirerek; uzlaştırma müessesesinin adaletin sosyal hedefine odaklandığını, uyuşmazlıkların en kısa sürede, en az masrafla, en etkili biçimde çözme arayışına gidildiğini, bunun için de alternatif çözüm yollarının giderek yaygınlaştığını kaydetti. Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan DÖNMEZ, adaleti sağlamanın yollarının, yöntemlerinin giderek arttığını ve çeşitlendiğini belirterek, ihtilafları kalıcı biçimde çözerek sosyal barışa katkı sunulduğunu dile getirdi.
 Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan DÖNMEZ, Uzlaştırmada kaybedenin olmadığını, her iki tarafın da kazandığını dile getirerek "Uzlaştırma her iki tarafı da mutlu sonuca ulaştıran bir çözüm yoludur. Bu sebeple yargısal adaletin yollarını açık ve hazır tutmak kadar toplumun sorun çözme kültürünü geliştirmek, sulh ve anlaşma yollarına teşvik etmek üzerine de önemle duruyoruz."şeklinde konuştu. Daha sonra Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan DÖNMEZ, Adalet Komisyonu Başkanı  Ömer DADAL ve Uzlaştırmadan sorumlu Cumhuriyet Savcısı  İsmet EŞME tarafından başarılı 24 uzlaştırmacıya takdir belgeleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından uzlaştırmadan sorumlu Cumhuriyet Savcısı  İsmet EŞME tarafından Uzlaştırmacılara yönelik 2018-2019 Uzlaştırma Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder