2 Mayıs 2019 Perşembe

FASULYEDE YERLİ VE MİLLİ ÇEŞİTLER  GELİYOR
Niğde de 4 adet yerli ve milli çeşidimizin deneme çalışmalarına 2019 yılı üretim sezonunda başlanıyor.
Ülkemiz kuru fasulye üretiminin önemli merkezlerinden olan ve toplam fasulye üretiminde ülkemiz genelinde 2. Sırada yer alan Niğde de Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma enstitüsü tarafından ıslahı yapılan 4 adet yerli ve milli çeşidimizin Niğde deki deneme çalışmalarına 2019 yılı üretim sezonunda başlanıyor.
Tarım Orman İl Müdürü Asım BAŞ ın konu ile ilgili açıklamasında;
            "Tarımda üretimin artırılması konusunun yoğun olarak gündeme geldiği son günlerde İl Müdürlüğümüz harekete geçerek Üretimin artırılması ve üretim maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla tescili henüz yapılmamış 3 adet beyaz Dermason cinsi fasulye ile 1 adet barbunya fasulyenin İlimizde deneme amaçlı ekimine başlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder