30 Mayıs 2019 Perşembe


Niğde Adalet Sarayı Niğde'de 'Erişilebilirlik Belgesi' Alan ilk Kurum Oldu

Niğde Adliyesinde düzenlenen belge törenine Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan DÖNMEZ, Niğde Vali Yardımcısı Cemil KILINÇ, Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun KOCA, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Atila TAŞPINAR, Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül ÇALIŞKAN, Türkiye Görme Engelliler Derneği Niğde Şube Başkanı Mehmet YILMAZ, Niğde İşitme Engelliler Kültür ve Spor Derneği Hasan KILIÇ ve dernek üyeleri katıldı.
Niğde Cumhuriyet Başsavcısı  Oğuzhan DÖNMEZ, Niğde Vali Yardımcısı  Cemil KILINÇ ve beraberindeki engelli dernekleri temsilcileri Niğde Adalet Sarayına engelli vatandaşların kolay erişim sağlamaları amacıyla yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Belge töreninde konuşan Niğde Vali Yardımcısı  Cemil KILINÇ; “Amacımız Niğde’yi engelli dostu şehir haline getirmek. Bu yolda bütün birimler olarak çalışıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz bu işin sekretaryasını yapıyor. Erişebilirlik komisyonumuz var. Bu komisyon kamuya açık alanları, otobüsleri ve kamu binalarını belli aralıklarla kontrol ediyor. Eksiklerini tespit ediyor. Bu standartları yakalayan yerlere de erişilebilirlik belgesi veriyor. Niğde'de nihayet bu belgeyi verebileceğimiz bir binamız oldu. Niğde Adalet Sarayımı kriterleri sağladığı için bu belgeyi almayı hak kazandı” dedi.
 Niğde Cumhuriyet Başsavcısı  Oğuzhan DÖNMEZ; "Niğde'de ilk defa bu belgeyi alan kurum olmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Adalete erişim tüm vatandaşlar için önemlidir ancak özellikle engelli vatandaşlarımızın Adalete erişimi bizler için büyük önem arz etmektedir.
Niğde Adalet Sarayının Engelli Erişimine uygun hale getirilmesi amacıyla İdari İşler Müdürlüğümüz tarafından uzun zamandır teknik, fiziki ve yapısal çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar nihayete erdi. Engelli vatandaşlarımızın Adliyemize dolayısıyla Adalete erişimi daha kolay olacak.
             Bundan 1 ay öncede Sağlık Bakanlığından da "Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş Unvanı" aldık. Yine aynı şekilde Niğde’de ilk olarak engelli erişim kurum belgesi almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder