16 Mayıs 2019 Perşembe


VALİ YILMAZ ŞİMŞEK VE EŞİ DR.ÇİĞDEM OLGUN ŞİMŞEK ‘İN 
AİLE HAFTASI MESAJI
Aile ,toplumun temel unsuru, değerlerin taşıyıcısı ve koruyucusu,  toplumsal mutluluk, istikrar, paylaşma, yardımlaşma, dayanışma, barış, hoşgörü, sevgi ve saygının ana kaynağıdır.
Özellikle gelenek ve göreneklerine bağlı yaşayan Türk Milleti  için toplumun en küçük birimi olan aile yapısı sahip olduğu  manevi değerlerle birlikte bireyin temel eğitiminin verildiği fiziki ve sosyal şartlarla kişiliğinin oluşturulduğu, örf ve adetlerimizin öğrenildiği bir okuldur.
Unutulmamalıdır ki, güçlü aile yapısı ile güçlü toplum ilişkisi birbiriyle doğru orantılıdır. Ailenin sosyal açıdan desteklenmesi ve güçlendirilmesi, toplumsal dokunun güçlendirilmesidir. Bu anlamda aileyi güçlendirme konusunda atılacak her adım da büyük bir öneme sahiptir.
Bu doğrultuda ;Aile  Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, toplumumuza kendi değerlerimize uyumlu ve olumlu istikametler kazandırmak  amacıyla Devletimizce, yapılan yasal düzenlemeler ile aile bütünlüğünü koruma görevini üstlenmiş, İlimizde ailelere; koruyucu aile, evlat edinme, doğum yardımı hizmetleri, sosyal ve ekonomik destek, engelli evde bakım hizmeti, şehit yakınları ve gazi ailelerine sunulan hizmetler, eğitim, danışmanlık ve sosyal destek gibi hizmetler verilmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, ailenin korunması ve  önemine dikkat çekmek için etkinlikler düzenlenen  15 Mayıs Aile Günü ve Aile Haftasını kutlar,  tüm Niğdeli  Hemşehrilerimizin aile bireyleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam geçirmeleri dileklerimizle  saygılarımızı sunarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder