3 Aralık 2019 Salı

32 AFAD GÖNÜLLÜSÜNE HAFİF ARAMA VE KURTARMA EĞİTİMİ VERİLDİ
  Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından 81 ilde başlatılan ''AFAD Gönüllüsü Projesi '' kapsamında Niğde de projeye katılan 32 AFAD Gönüllüsüne Hafif Arama ve Kurtarma Eğitimi verildi.
    Eğitim  31.10.2019 - 23.11.2019 tarihleri arasında Arama ve Kurtarma uzmanları tarafından kursiyerlere Afetler, Sahaya giriş süresi, ekip oluşumu, lojistik, intikal, bina yapı sistemleri, olay yeri yönetimi, tahliye ve tahliye türleri, hasta yaralı taşıma teknikleri, kurtarmada kullanılan malzemeler, ipler ve düğümler, üst katlardan kurtarma eğitimleri teorik ve uygulamalı olarak  gerçekleştirildi.
;Eğitim sonunda tatbikat yapılarak program sonlandırıldı.
  Tatbikatı yerinde gözlemleyen AFAD İl Müdür V. Selami KILIÇEL - tatbikat sonunda Afad gönüllüleri ile yaptığı değerlendirme toplantısında Gönüllülere neden ihtiyaç duyulduğu iletmiş, eğitimlerle toplumun afet ve acil durumlarda daha dirençli hale geleceği, maddi ve manevi zararın en aza ineceğini belirtmiş olup, gönüllülerin beklenti ve taleplerinin değerlendirildiği belirtildi.
Afad gönüllüleri ise aldıkları eğitimden dolayı memnuniyetlerini iletip Eğitmenlere ve AFAD il Müdürlüğüne teşekkür ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder