4 Aralık 2019 Çarşamba


Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde Gösterimleri Gerçekleştirildi

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’nun organize ettiği ve Niğde Üniversitesinin proje ortağı olduğu ve ev sahipliği yaptığı “Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde Gösterimleri”  programı yoğun ilgi gördü.
Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, Altunhisar Kaymakam V.Yunus Emre Akpınar, Türk Dünyası Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu Başkanı Menderes Demir, Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Şerife Türkeş, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Denetleme Kurulu Üyesi Necmi Pişkin, Dekanlar, Müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Türk dünyasına yönelik önemli bir kültür hizmeti olan, Türk dünyasından 11 üniversitenin proje ortağı olduğu ve 9 ülke 9 şehir sloganı ile düzenlenen festivalin Niğde Üniversitesinde gerçekleştirilen Niğde Gösterimleri, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Konuşmaların ardından festivalde emeği geçenlere teşekkür plaketleri takdim edildi.
Program, festivalde öğrenci kategorisinde ve Jüri Kültür Sanat  Özel Ödülü kategorisinde dereceye giren Ayana, Uçurtmanın Peşinde, Yaşanan Tarih, Kuşatma ve Orta Asya’dan Ana Yurt’a “Barak Türkmenleri” başlıklı belgesel gösterimleri ile devam etti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder