20 Aralık 2019 Cuma

Okullarda Gıda Güvenirliği ,Gıda Kayıpları ve İsraf Eğitimi verildi
Niğde de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 9 orta ve ilkokul da öğrencilere Gıda Güvenirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı eğitimi verildi.
    Niğde il Tarım ve Orman Müdürü Asım BAŞ “ Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesinde görevli resmi gıda kontrol görevlileri Ziraat Mühendisi Erdal DEMİR ve Veteriner Hekim Saffet GÜÇLÜ tarafından 2018-2019 Bahar Dönemi ve 2019 -  2020 Güz Döneminde toplam 1076 öğrenciye "Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konulu farkındalık eğitimi verilmiştir.
Eğitimler Niğde de Toplam 9 Orta ve İlkokulda gerçekleştirilmiş olup öğrenciler tarafından ilgiyle dinlenmiştir. Sunumlarda; Güvenilir gıda nedir? Gıdaların muhafazasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Gıda satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? gibi soruların cevapları verilirken hijyen, temizlik ve dezenfeksiyon kavramları ile kişisel hijyen kuralları anlatılmıştır. Ayrıca gıda kayıpları ve israfı hakkında bilgiler verilmiştir. Oldukça verimli geçen eğitimlerde öğrencilerin konuya olan ilgisi dikkat çekmiştir.” Diye belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder