24 Aralık 2019 Salı


Gürer, TÜRKPA’da konuştu

“Doğa bizim en büyük hazinemizdir”
Azerbaycan'da düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 9. Genel Kurulu Toplantısı Bakü’de yapıldı.
Bakü'deki toplantıya TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov, Kazakistan Meclis Başkanı Nurlan Nigmatulin, Kırgızistan Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov ve gözlemci sıfatıyla Özbekistan Meclis Başkanı Tanzila Narbayeva başkanlığında milletvekillerinden oluşan heyetler ile TÜRKPA Genel Sekreteri Altınbek Mamayusupov katıldı. 
TBMM Başkanının yanı sıra AK Parti, CHP, MHP, HDP  milletvekilleri de  toplantıda yer aldı. CHP Grubu adına Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Bursa Milletvekili Yüksel Özkan  toplantıya katıldı.
TÜRKPA, Çevre ve Doğal Kaynaklar Daimi Komisyonunda yer alan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 5. Toplantıda Kabul Edilen Komisyon Raporunun Genel Kurula takdiminde bir konuşma yaptı. TBMM komisyonu adına yaptığı konuşmada Ömer Fethi Gürer, çevre ve doğal kaynakların önemine değindi. Gürer, TÜRKPA'nın en genç komisyonu olan Çevre ve Doğal Kaynaklar Daimi Komisyonunun son derece önemli olan "Doğal Kaynakların Çevreye Uyumlu Kullanımı" ile ilgili toplantıda, önemli kararların alındığını ifade etti.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuşmasında, “Doğal kaynakların çevreye uyumlu kullanımı son derece yaşamsal bir meseledir. Doğal kaynak kavramı çok geniş bir kavramdır; soluduğumuz hava, içtiğimiz su, tarım arazileri, ormanlar, madenler, denizler, göller gibi her türlü doğal kaynağı kapsar. Komisyonumuzda doğal kaynakları çevreye uyumlu ve sürdürülebilir şekilde kullanmayı teşvik eden genel bir çerçeve çizen bir rapor kabul ettik.
"Çevreye uyumlu kullanım" derken kastettiğimiz, doğaya zarar vermeden, bitkileri, hayvanları ve ekosistemleri yok etmeden kaynakları kullanmaktır.
Verimlilik ve karlılıktan önce, sürdürülebilirlik kavramını vurgulamak için bu kavramı kullandık. Gelecek nesillere sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Yer altı ve yer üstü zenginlikleri bakımından bağımsız Türk devletleri zengin bir coğrafyaya sahiptir. Doğa, bizim en büyük hazinemizdir ve başka hiçbir zenginlik bize dünyamızı geri veremez” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder