20 Aralık 2019 Cuma

Niğde AFAD Ekiplerinden Deprem Tatbikatı 
Türkiye Afet Müdahale Planı Kapsamında Bölgesel Masa Başı ve Saha deprem Tatbikatı Yapıldı.
Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Bölgesel  Masa başı ve saha deprem tatbikatı İl Sağlık Müdürü Dr.Dursun KOÇ ve 26  hizmet grubunun katılımıyla Niğde de gerçekleşti.UMKE-112 Ekipleri senaryoda öngörülen 28 hastaya müdahale etti.
Niğde AFAD Ekipleri Bor ilçesi Eski Kaynarca Köyünde deprem saha tatbikatı yaptı. Doğal afette yapılan ilk yardım ve kurtarmada yapılan müdahaleyi canlandırdılar. Tatbikata toplam 239  Personel 55 aracın  katılımı sağlandı.
Tatbikatın amacı: TAMP Niğde planının uygulanması,  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesin de Arama Kurtarma ekiplerinin uyum içerisinde çalışabilmesi, planda görev alan hizmet grupları kurum ve kuruluşlar ile destek illerin karşılıklı yardımlaşma ve işbirliği ile kaynakların etkin kullanılmasıdır.
Yapılan deprem Tatbikatına göre; Niğde TAMP- (Türkiye Afet Müdahale Planı) kapsamında hazırlanan senaryoda 10 Aralık 2019 günü saat 10.00'da Merkez üssü Bor İlçesi Kaynarca Köyün de derecesi 5,8 olan bir deprem meydana geldi..
TAMP Niğde Planında görevli 26 hizmet Grubu ile birlikte 1.Grup Destek İller olan Aksaray, Mersin, Nevşehir, Konya, Yozgat, Kayseri Karaman ve Kırşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinden birer arama kurtarma ekibi,
Afyon Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünden 1 adet “Köpekli Arama Kurtarma Ekibi”
Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden 1 adet “Akustik ve Sismik Arama Kurtarma Ekibi”
Adana Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma birliğinden 1 adet “KBRN Ekibi”
Görevlendirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder