5 Aralık 2019 Perşembe


VALİ YILMAZ ŞİMŞEK VE EŞİ ÇİĞDEM ŞİMŞEK’İN 
5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı pek çok Avrupa ülkesinden önce Ülkemizde tanınmış olup; 03 Nisan 1930 tarihinde Belediyeler, 26 Ekim 1933'te Köy İhtiyar Heyeti ve Muhtarlık seçimleri, nihayetinde 05 Aralık 1934'te ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1925'te Kastamonu'da yaptığı konuşmada şöyle der: “Toplumu kalkındırmak istiyorsak, izlememiz gereken daha emin ve daha etkili bir yol vardır. O da Türk kadınını çalışmalarımıza ortak etmek, hayatımızı onunla birlikte yürütmek, kadının, bilimsel, toplumsal ve ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve koruyucusu yapma yoludur.” 
Sosyal, siyasal ve ekonomik yaşantımızın bir parçası aile ve toplum arasında köprü olan kadınlarımız aynı zamanda ailenin çatısıdır. Çocuklarını koruyan, gözeten, dünyaya getirdiği bebeğin kişiliğini oluşturan, yarınlara yetiştiren kadınlarımızı hayatın her alanında etkin görmek bizleri sonsuz mutlu etmektedir.
Doğumdan ölüme kadar hayatımızın her safhasında varlıklarını hissettiğimiz, bizi eğiten, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkâtı karşılıksız veren Kadınlarımızın bu vesile ile “ Kadın Hakları Gününü” kutlar  başarı sağlık ve esenlikler dileklerimle saygılar sunarım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder