10 Aralık 2019 Salı

Vali Yılmaz Şimşek’in 10 Aralık İnsan Hakları Günü Mesajı

Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Evrensel Beyannamesin 10 Aralık 1948 yılında kabul edilmesiyle birlikte her yıl 10 Aralık, İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.
Bu beyanname, tüm insanların doğuştan hür ve eşit olduğu gerçeği üzerine inşa edilmiş ve hiçbir ayrım gözetilmeksizin dil, din, mezhep, ırk, renk, cinsiyet veya herhangi bir statü gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkı ve bu hakkın güvence altına alınması amacıyla kabul edilmiştir.
İnsan hakları Evrensel Beyannamesini ilk onaylayan devletlerden biri olan Ülkemizde, her bireyin doğuştan sahip olduğu hak ve özgürlüklerin korunması, geliştirilmesi, insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması için  önemli adımlar atılmış olup; insan hakları standardının en yüksek düzeye ulaştırılması amacıyla yapılan çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Vatandaşlarımızın “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” nü en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve saygılarımı  sunarım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder