25 Kasım 2020 Çarşamba

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ

 

VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

Kadınların maruz kaldıkları kötü tavır ve davranışların engellenebilmesi, sorunlarının tartışılması ve çözüm yolları aramak amacıyla   “ 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ” günü olarak kabul edilmiştir.

 Kadına yönelik şiddet, en yaygın insan hakları ihlallerinden biri olup, insanlığın en önemli sorunlarından biri olarak tüm dünya ’da farklı şekillerde varlığını devam ettirmektedir.

 Toplumda kadına ne şekilde davranıldığı, sahip olduğu haklar, kadına verilen değer, şiddete maruz kalması durumunda uygulanacak yaptırımlar ve kadının nasıl korunacağı o toplumun gelişmişlik seviyesini gösterir.

 Hiç şüphesiz ki kadına şiddetin önlenmesinde eğitimin önemi büyüktür ve bu aşamada görevin en büyüğü öğretmenlerimize ve eğitimin ilk basamağı olan anne ve babalarımıza düşmektedir.

Ülkemizde, kadınlarımıza yapılan şiddetin önlenmesi ve en aza indirilmesi amacıyla, Devlet olarak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından, şiddet mağduru, kalacak yeri olmayan ve can güvenliği tehdit altında bulunan kadınlarımıza çocuklarıyla birlikte Kadın Konukevlerimizde barınma hizmeti vermenin yanında, iyileştirme ve her türlü destek hizmetleri sunulmaktadır.

 Bu duygu ve düşüncelerle, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, kadına yapılan her türlü şiddeti kınıyor, tüm kadınlarımızın yanında ve destekçisi olduğumuzu belirtir, kadınlarımızın toplumdaki hak ettiği yere ulaşmasındaki tüm engellerin kalktığı bir dünya diliyoruz.

                                                                      Dr. Çiğdem Olgun -Yılmaz ŞİMŞEK

                                                                                              Niğde Valisi ve Eşi

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder