11 Kasım 2020 Çarşamba


  Vali Yılmaz Şimşek’in Milli Ağaçlandırma Günü Mesajı

 Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle, Ülkemizin orman sahasını çoğaltarak, bozulan bitki dengesine dikkat çekmek amacıyla 11 Kasım  tarihi   "Milli Ağaçlandırma Günü" ilan edilmiştir.

Sanayileşmenin ve teknolojinin hız kazandığı ve doğanın bilinçsiz kullanıldığı günümüzde, bilinçsiz bir şekilde ormanların tahrip edilmesi, bitki türlerinin azaltılması, doğadaki biyolojik ve ekolojik  dengenin bozulmasına yol açmıştır.

Bu nedenle, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinesinde gerçekleştirilen, toprağa hayat tüm canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliğiyle, toplumun çevreye olan duyarlılığını artırmak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, erozyon kontrolünü  teşvik etmek ve  sosyal açıdan da büyük bir öneme sahip olan ormanlarımızı koruyarak, tüm canlılar için sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmak istenmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; yeşil bir Türkiye’de yaşamak, çevresel  değerlerimizi korumak, doğa ve ağaç sevgisini aşılamak suretiyle gelecek nesillere yemyeşil bir ülke bırakmayı tüm kalbimle diler, selam ve saygılarımı sunarım.

 

            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder