4 Kasım 2020 Çarşamba


 İYİ TARIM UYGULAMALARI ANLATILDI

Öğrencilere İyi Tarım Uygulamaları anlatıldı ve okul gereçleri dağıtıldı

Niğde il Tarım ve Orman Müdürü  Asım Baş “2020 yılı İyi Tarım Uygulamalarının yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi kapsamında üretici, tüketicilerin ve öğrencilerin bilinçlendirilmesine yönelik Hacıabdullah Beldesin de  Şehit Mustafa Avcı İlkokulu Öğrencilerine yönelik uygulanacak Eğitim Projesinde İl Müdürü Asım BAŞ , İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim YAŞAR , Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali SOLAK ve Proje Koordinatörü Ziraat Mühendisi Sadettin SİLAV katıldı.

Niğde de İyi Tarım uygulamalarının geleneksel tarıma üstünlüklerinden olan, tarladan tüketiciye kadar her aşamasının kontrollü ve kayıt altına alınmış olması ve ürünün sertifikalı olması gibi özelliklerin, üreticilere öğretilmesi ve benimsetilmesi, iyi tarım uygulamalarının Niğde de yaygınlaştırılması bakımından önemli.

Öğrencilerin konu hakkında bilgi sahibi olması , çevreye duyarlı bir bilinç geliştirilmesinin sağlanması  ve tarladan sofraya kadar her aşaması kontrollü bir tarımın öğretilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda öğrencilere okul çantası, kalemlik , şapka, liflet, magnet, karton çanta ve yapboz dağıtıldı.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder