20 Kasım 2020 Cuma


 Vali Yılmaz Şimşek’in 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı 

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Çocuk Hakları Sözleşmesinin 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilmesi ile tüm Dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de kutlanan çok anlamlı bir gün olmuştur.

Bu sözleşme, 18 yaşın altındaki her bireyi çocuk olarak tanımlayarak, ayrım gözetmeme, çocuğun yararının gözetilmesi, yaşama ve gelişme hakkı olmakla beraber tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, barınma, fiziksel, psikolojik ve her türlü sömürüye karşı korunmasını temel ilke saymıştır.

Şüphesiz ki! yarınımızın umudu, göz bebeğimiz olan çocuklarımızın haklarını korumak, onlara aydınlık bir gelecek hazırlamak, doğuştan hakları olan eşit ve sağlıklı bir hayat sunmak, barınmalarını ve eğitimlerini en iyi şekilde sağlamak hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle, geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızın“ 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ”nü kutlar, sevgi dolu bir ortamda mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür geçirmelerini diler, gözlerinden öperim.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder