17 Kasım 2020 Salı


TÜRK-COSE 2020 Online Olarak Gerçekleştirildi

2.Uluslararası Türk Dünyası Fen Bilimleri ve Mühendislik Kongresi (TURK-COSE2020), 14 – 15 Kasım 2020 tarihlerinde, Niğde Üniversitesi ve Kazakistan’ın L.N. Gumilyov Avrasya Milli Üniversitesi ortaklığı ile online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirildi

2.Uluslararası Türk Dünyası Fen Bilimleri ve Mühendislik Kongresi’nde, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ve L.N. Gumilyov Avrasya Milli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yerlan Sydykov onursal başkan olarak yer alırken, Üniversitemiz Kazak Kültürü ve Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Barut ve L.N. Gumilyov Avrasya Milli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gulnara Merzadinova da kongrenin eş başkanlığını yürüttü.

TURK-COSE 2020’de, Endüstri 4.0, Nesnelerin İnterneti, Yapay Zekâ, Makine Öğrenimi, Yaşam Bilimleri, Yer Bilimleri, Biyoloji ve Biyoteknoloji, Kimya ve Çevre Teknolojileri, Matematik, Nano Teknoloji ve Uygulamaları, Fizik ve Nükleer Teknoloji, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri, Astronomi ve Uzay Teknolojileri, Gıda Bilimleri ve Teknolojileri, Görüntü İşleme, Sayısal Modelleme, Modern Mimari Tasarımlar, Akıllı Şehirler/Binalar, Hibrit/Elektrikli Araçlar, Yenilenebilir Enerji Sistemleri ile Mühendislik Teori ve Uygulamaları konuları ve daha pek çok konuda oturumlar gerçekleşti.

Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Murat Barut, literatüre önemli katkılar sunması beklenen ve yoğun bir katılım ile gerçekleşen 2.Uluslararası Türk Dünyası Fen Bilimleri ve Mühendislik Kongresi TURK-COSE 2020’ye 15 ülkeden toplam 52 Üniversiteden gelen 172 bildiriden 156 bildirinin sözlü sunum yapılmak üzere kabul edildiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder