29 Kasım 2020 Pazar

Niğde İl Özel İdaresi Toplantısı Yapıldı


 

Niğde İl Özel İdaresinin 2021 Yılı Bütçesi 90 Milyon TL olarak onaylandı

Vali Yılmaz Şimşek İl Özel İdaresinin 2021 Yılı Bütçe ve Yatırım Görüşmelerine Katıldı.

Vali Yılmaz Şimşek, İl Özel İdaresinin 2021 yılı bütçe ve yatırım çalışmalarının son toplantısında İl Genel Meclis üyeleriyle bir araya geldi.

İl Özel İdaresinin 2021 Yılı Bütçesi’nin 90 Milyon TL olarak onaylandığı Niğde İl Genel Meclisinin 2021 yılı bütçe görüşmeleri son toplantısına, Vali Yılmaz Şimşek, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol ve İl Genel Meclis Üyeleri katıldı.

2021 Yılı Kasım ayı bütçe görüşmelerinin son toplantısında konuşan Vali Yılmaz Şimşek, İl Genle Başkanı Bülent Küçüktuna, Meclis Üyeleri ve İl Özel İdaresi personeline başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

20 günlük yoğun bir çalışma sonucunda 2021 yılı bütçesinin 90 milyon TL olarak kabul edildiği belirten Vali Yılmaz Şimşek, konuşmasının devamında; “Memnuniyetle ifade etmek isterim ki; İl Genel Meclisimiz her zaman olduğu gibi bütçe görüşmelerinde de büyük bir birlik beraberlik örneği göstermiş ve bütçe oy birliği ile kabul edilmiştir.

İşte, İdare ile İl Genel Meclisimiz arasındaki bu uyumlu çalışma beraberinde hizmetlerde de başarı getirmiş ve İl Özel İdaremiz yaptığı çalışmalarla her zaman Türkiye genelinde hep ilk sıralarda yer almıştır. Bu uyumlu çalışmadan dolayı Başta İl Genel Meclisi Başkanımız olmak üzere tüm İl Genel Meclis Üyelerimize hassaten teşekkür ediyorum. Bu güzel uyumun bundan sonra da devam edeceğine gönülden inanıyorum.

Bildiğiniz üzere; 2019 Yılında bütçemiz 100 milyon TL, 2020 yılında ise 103 milyon TL olarak gerçekleşmişti. 2021 bütçemiz ise 90 milyon TL olarak kabul edilmiştir.

Niğde İl Özel İdaresi Stratejik Planına ve Performans Programına uygun öz gelirimize dayalı hazırladığımız 90 milyonluk bütçemiz de, Ahiler Kalkınma Ajansı, Konya Ovası Projesi Başkanlığı ve KÖYDES gibi dış kaynaklardan proje karşılığı aldığımız ödenekler yer almamaktadır.

Bütçemizin gider bazında dağılımına baktığımızda; Cari Giderlerine 25 milyon, Yatırım giderlerine 65 milyon TL ayrılmıştır. Buna göre Bütçemizin yüzde 73’ü yatırıma ayrılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder