10 Kasım 2020 Salı

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Mesajı


    Vali Yılmaz Şimşek'in 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Mesajı

  Cumhuriyetimizin Kurucusu ve  milli mücadelemizin Başkahramanı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

   Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu türlü imkânsızlıklara rağmen boyun eğmemiş, Yüce Türk Milleti ile birlikte, milli mücadelede büyük zaferler kazanarak, Milletimizin daha güçlü bir şekilde tarih sahnesinde yer almasını sağlamış, üstün askeri dehası ve kararlı duruşuyla başarılı bir komutan ve lider olarak  milli belleğimizde ve dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir.

   Tüm  yaşamını vatanın bekasına ve milletin bağımsızlığına adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözüyle, Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşatılması konusunda aziz milletimize olan güven ve inancını bir kez daha ifade etmiş, Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşaması için birçok yeniliğe imza atarak gerçekleştirdiği inkılaplarla gelecek nesillere büyük bir miras bırakmıştır.

   Bugün Büyük Atatürk'ün aziz hatırasını milletçe yâd ederken, bize düşen en önemli görev,  Cumhuriyetimizi ve güzel vatanımızı, Atatürk'ün çizdiği yolda, akıl ve bilimin ışığında ilerletmek, muhafaza ve müdafaa etmek olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna, fedakârca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha  rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder