26 Kasım 2020 Perşembe

The Fource Sanal Gıda Fuarı

Ege İhracatçı Birlikleri’nden bir ilk: Yeni Nesil Sanal Gıda Fuarı ‘The Fource’

Ege İhracatçı Birlikleri’nce gerçekleştirilen The Fource, sanal kapılarını ziyaretçilerine açtı. 

53 Türk gıda şirketinin stant açtığı The Fource platformunda dünya gıda sektörünün tüm oyuncuları bir araya gelecek. The Fource sanal gıda fuarı, pandemi süreciyle sekteye uğrayan ticari girişimleri çağın sağladığı imkanlarla canlandırarak dünyanın dört bir yanındaki gıda sektörü paydaşlarıyla buluşturacak.

 

The Fource açılış konuşmasında söz alan Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Musa Demir, pandemi sürecinde bu denli önemli bir fuarı hayata geçirmenin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “The Fource çok önemli bir etkinlik. Pandeminin başlamasıyla birlikte klasik fuarlar iptal oldu. Bizim ihracat ailemiz yeni şartlara çok hızlı adaptasyon sağlayan bir yapıya sahip. Biz de pandeminin başından bu yana 6 sanal fuara destek sağladık. The Fource yedinci olacak. 6 fuar organizasyonuna 613 firma, 28 bini yabancı, 51 bin ziyaretçi katıldı. Bu fuarlarda 42 bin iş görüşmesi yapıldı.”

 

TİM Başkanı İsmail Gülle konuşmasında: “Ege İhracatçı Birlikleri bünyesindeki gıda sektörlerimiz, The Fource sanal gıda fuarımızla birlikte, gıda fuarları için düşünülen ‘görmeden, tatmadan gıda tanıtılmaz’ tabusunu da yıktılar. Görüyoruz ki, başta gıda ve tarım sektörlerimiz olmak üzere tüm sektörlerimiz, dijital dönüşüme ayak uydurmuş durumda” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder