30 Haziran 2013 Pazar

ÇANAKKALE GEZİSİ ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ
ÖĞRENCİLER , ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI ÇANAKKALE ‘ YE GİTTİLER

 Çamardı ilçesi  75. Yıl Şehit Üst.  Murat ERDEM Çok Programlı Lise okul idarecileri, öğretmenleri, gezi –gözlem-inceleme kulubü tarafından organize edilen öğrenciler, şehit – gazi aileleriyle , ilçe kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ,  Jandarma Üsteğmen Cem GÖKDEMİR, Belediye başkanı Yavuz  SOYLU’nun   katkılarıyla düzenlenen Çanakkale- Bursa illeri gezileri öğrencilerin, şehit ve gazi ailelerinin samimi ve sıcak bir ortamda kaynaşmalarını sağladı.
Özellikle Çanakkale ilindeki Şehitler Abidesini ziyaret esnasında alan rehberi emekli Binbaşı ‘nın anlatımıyla öğrenciler tarihi dokudan oldukça  etkilendiler. Şehit ve gazi aileleriyle  empati kurarak onlarla aynı duyguları yaşadılar.
Gezinin ikinci günün de ise Bursa ilinin tarihi ve coğrafi dokusunu profesyonel  Tursab  rehberinden dinleyen öğrenciler ve aileler bilhassa Osmanlı sultanlarının türbelerini dikkatle ve ilgiyle inceledi. Günün sonuna doğru öğrencileri, şehit ve gazi ailelerini Bursa Niğdeliler Kültür Dayanışma Derneği başkanı Mustafa DURSUN yine Bursa pastacılar ,  tatlıcılar, süt ve süt ürünleri esnaf ve sanatkarlar odası başkanı Necip BAŞ karşıladı. Akşam yemeği ikramı ve misafirperverlikleriyle öğrencileri ,   şehit ve gazi ailelerini evlerinde hissettirdi.
Öğrenciler ,   şehit –gazi aileleri geziden oldukça memnun ayrıldıklarını belirttiler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder