4 Haziran 2013 Salı

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU;
"ÜLKEMİZDEKİ AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI DOLUDİZGİN SÜRÜYOR"
"SON 10 YILDA 2 MİLYAR 711 MİLYON ADET FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDUK"
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2003-2012 yıllarını kapsayan son 10 yılda 3 milyon 691 bin hektar, yani takriben 37 milyon dekar alanda ormanların geliştirilmesi ve genişletilmesine yönelik çalışma gerçekleştirilerek, bu alanlarda toplam
2 milyar 711 milyon adetfidanın toprakla buluşturulduğunu açıkladı.
Ülkemizdeki Toplam Ağaçlandırma Çalışmalarının %50'si Son 10 Yılda Yapıldı...
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ülkemizde ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışmalarıyla alakalı istatistiklerin tutulduğu 1946’dan günümüze kadar geçen 66 yıllık süre zarfında 7 milyon 377 bin hektar sahada çalışma yapıldığını ifade ederek, bu çalışmanın % 50'sinin yani 3 milyon 691 bin hektarının 2003-2012 yıllarını kapsayan son 10 yılda gerçekleştiğini söyledi.
Ağaçlandırmada Dünyada İlk Üçe Girdik...
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dünyada orman varlığı azalırken yapılan bu çalışmalar neticesinde Türkiye'nin ağaçlandırmada dünyada en çok ağaçlandırma yapan ilk 3 ülke arasında yer aldığını söyledi.
Diğer yandan OECD’nin “Çevresel Performans Türkiye İncelemesi Raporu''nda Türkiye’nin erozyonla mücadelede dünya lideri olduğuna yer verildiğini hatırlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu,OECD Genel Sekreteri Angel GURRIA'nınbizzat Ankara’ya gelerekbu çalışmalardan dolayı Türkiye'yi takdir ettiğini ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder