6 Haziran 2013 Perşembe

NİĞDE PMYO 11.DÖNEM MEZUNİYET SEVİNCİ


Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) öğrenim gören 2.Sınıf öğrencilerinden 351 polis adayı törenle mezun oldu.
Okul Stadyumu'nda düzenlenen mezuniyet törenine; Niğde Valisi Âlim Barut, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, Niğde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mürsel Sevindik, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Polis Okulu Öğrencileri ve aileler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mürsel Sevindik; “Okulumuz Polis akademisine bağlı 2 yıl süreli Ön Lisans Eğitimi veren ve Emniyet Teşkilatının Polis Memuru ihtiyacının karşılandığı (28) Polis Meslek Yüksek Okulundan bir tanesidir. Bugün iki yıl eğitim süresini başarıyla tamamlayan 351 öğrencimiz mezun olmaktadır. Bugün yüce Türk Milletine hizmet basamağının ilk adımını atıyorsunuz. Bu yol çok zor ve bir o kadar da şereflidir. Anayasadan ve İnsan haklarından ayrılmayınız. Sizlerle her zaman gurur duyacağımızdan hiç şüphem yoktur” dedi.

Mezuniyet töreninde Niğde Valisi Âlim Barut’ta şunları söyledi; “Değerli mesai arkadaşlarım, sevgili veliler, kıymetli öğrencilerimiz, basınımızın değerli temsilcileri, bu güzel günde hepinizi saygıyla selamlıyorum. Güzel bir gururla karşı karşıyayız. İnsan toplum halinde yaşamaya başladığı günden itibaren bu toplumun kurallarını ve kurallara karşı ihlalleri önleyecek mekanizmaları kurmuştur. İşte toplumdan millete geçişte, mutlaka güvenliğe, güvenlik görevlisine, bu kuralları işletmek üzere görevlendirdiği memurlara ihtiyaç olmuştur. Yani polis memuru milletin vazgeçilmez ihtiyacıdır. İşte bugün, bu milletin değerli evlatlarının da bir bölümünü bu işle görevlendiriyoruz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder