4 Haziran 2013 Salı

ÇİFTÇİ KADINLARA “ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ BELGESİ VE ARI KOVANI “ VERİLDİ

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Çamardı İlçesinde 18 Kadın Çiftçiye yönelik “Arı Yetiştiriciliği ve Bal Üretimi Projesi Kursu açıldı. 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Çamardı Burç Beldesinden 18 kadın kursiyere 80 saat süreyle verilen Arıcılık Kursunun ardından başarılı olan 15 kadın kursiyere törenle sertifikaları ve arılı kovanları verildi.
İl Gıda ve Hayvancılık Müdürü Türkmen; “Tarımsal faaliyetlerin her aşamasında aktif rol oynayan ve kırsal alanda yaşayan kadınların, daha üretken ve verimli bir şekilde tarımsal faaliyetlere katılımlarını sağlamak amacıyla Kadın Çiftçilere yönelik “Arı Yetiştiriciliği ve Bal Üretimi Projesi” Çamardı İlçesi Burç Kasabasında 18 kursiyerin katılımıyla başladı.” Diye belirtti.
   Proje kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan “Arı Yetiştiriciliği ve Bal Üretimi” konusundaki eğitim, 18 kadın çiftçiye 4 hafta süreyle Çamardı İlçesi Burç Beldesinde ,  Burç İlköğretim Okulu Toplantı Salonunda devam etti. Kurs sonunda kursiyerlere  ,  yetiştiricilik sertifikası ve arılı kovan dağıtılacaktır. Eğitim kapsamında arı ırkı seçimi, mevsimsel bakım ve kışlatma, bal üretimi, diğer arı ürünlerinin üretimi, ana arı yetiştirme, arı hastalıkları ve zararlıları konularındaki eğitim konu uzmanlarınca verildiği belirtildi.
 . Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurslarda başarılı olan 15 kursiyere sertifika ve 3’er adet arılı kovan teknik malzemeleriyle birlikte verildi.
  
    

                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder