30 Kasım 2019 Cumartesi


2019-2020 Yılı Kış Tedbirleri Toplantısı Vali Yılmaz Şimşek Başkanlığında Yapıldı

İçişleri Bakanlığının 18.11.2019 tarihli genelgesi kapsamında, Niğde merkez, ilçe ve köylerinde kış mevsimi süresince olumsuz hava şartlarıyla (kar yağışı, buzlanma, sis, heyelan vb.) mücadelede alınacak tedbirlerle ilgili konular görüşülmek üzere Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile 2019- 2020 yılı kış tedbirleri toplantısı yapıldı.

Vali Yılmaz Şimşek’in başkanlığında Niğde Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Kaymakamlar ile ilgili kurum müdür ve temsilcileri katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yılmaz Şimşek, Niğde ilinin kış mevsimine hazırlıklı olarak girmesi için her kurumun üzerine düşen görevi titizlikle yapmasını istedi.

Kış aylarında, olumsuz hava koşullarından kaynaklı ulaşım ve eğitimde yaşanabilecek aksaklıklara değinen Vali Yılmaz Şimşek, bu aksaklıkların önüne geçmek için alınacak tedbirlerin, öğrenciler başta olmak üzere tüm vatandaşların can güvenliğinin sağlanması ve eğitim hizmetlerinin aksamadan devam etmesi için oldukça önemli olduğunu kaydetti.

Vali Yılmaz Şimşek’in konuşmasının ardından kış ayları süresince günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyecek hava koşullarında, şehirlerarası, şehir içi ve köy yollarının trafiğe açık bulundurulması ve güvenli trafik akışının sağlanması için,  ilgili kurumların alacağı tedbir, görev ve sorumluluklar belirlenerek alınacak tedbirler görüşülerek karara bağlandı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder