21 Kasım 2019 Perşembe


NİĞDE’YE DOĞA PARKURU
VALİ ŞİMŞEK “HEDEFİMİZ NİĞDE’Yİ TURİZMDE HAK ETTİĞİ YERE KAVUŞTURMAK”

Vali Yılmaz Şimşek, Niğde deki turizm potansiyelinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla İl Protokolü ile birlikte Yeşilburç köyü ile Paşa Bağları arasında yer alan Uzandı Vadisinde doğa yürüyüşü (trekking) yaptı.
Yürüyüşe Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, İl Jandarma Komutanı J. Albay Garip Gümüş, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, ilgili kurum müdürleri ile bölge sakinleri katıldılar.
Turizmi canlandırmak ve Niğde'nin doğal güzelliklerinden insanları haberdar etmek amacıyla Yeşilburç köyünden başlayan ve Niğde Merkez Paşa Bağlarına kadar uzanan yaklaşık 4 km’lik yürüyüş parkurunda Vali Yılmaz Şimşek, yapılacak çalışmalar hakkında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol’den bilgi aldı.
Uzandı Vadisinin doğal dokusunun bozulmadan yapılması planlanan projeler hakkında bilgi alan Vali Yılmaz Şimşek yaptığı değerlendirmede, “İlimiz Niğde, keşfedilmemiş doğal güzelliklere sahip, bu keşfedilmemiş doğal güzellikleri sadece bu yörede yaşayanlar ve bu yöreye yakın olanlar biliyor. Hatta kimsenin bilmediği doğal güzelliklerimiz keşfedilmeyi bekliyor.
Bugün yaptığımız Trekking ile bu muhteşem güzellikleri yerinde görme fırsatı bulduk. Yeşilburç köyü içerisinden başlatmayı planladığımız parkurda insanlar, tarihe tanıklık etmiş mimarileri yakından görme fırsatı bulacaklar. Yine köyün vadiye bakan kısmına bir seyir tepesi yapmayı planlıyoruz. Ayrıca yüzlerce çeşit bitki türüne ev sahipliği yapan Vadi içerisinde eski insanların şifa kaynağı olarak tanımladığı ‘Muca’ isminde bir kaynak bulunuyor. İnsanlar bu kaynağın etrafında oluşan çamurun şifalı olduğu iddia ediliyor. Yöre halkıda bu inanca sahipler. Tabi ki; İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz bu konuda geniş çaplı bir araştırma yapacaklar. 
Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ilimizin ve özellikle bu bölgenin turizm potansiyelini gün yüzüne çıkartmayı hedefliyoruz. Yürüyüş parkurunun tamamlanmasıyla birlikte bölge turizmine önemli bir katkı sağlanacağını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder