4 Kasım 2019 Pazartesi


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesin de 4. Uluslararası Niğde Kısa Film Festivali Gerçekleştirildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle, Niğde Üniversitesi  tarafından “4. Uluslararası Niğde Kısa Film Festivali” etkinliği gerçekleştirildi.
5 gün süren ve çok sayıda panel, söyleşi, kısa film gösterimi ve kısa film atölye çalışmalarının yer aldığı, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 4. Uluslararası Niğde Kısa Film Festivaline, film yönetmenleri ve yapımcıları, akademisyenler, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan: 4. Uluslararası Niğde Kısa Film Festivali Niğde’ye Katkı Sağlayacaktır
Açılış töreninde açıklamalarda bulunan Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. İlyas Gökhan, Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile düzenlenen Uluslararası Niğde Kısa Film Festivali’nin, yaratıcı gençleri keşfetmek, öğrencilerimizin Sinema, Radyo – Televizyon eğitimine katkı sağlamak ve dolayısıyla üniversitemiz ile Niğde’ye katkı sağlamak gibi pek çok değerli amacı olduğunu ifade etti.
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, etkinliğin bu yörede sinema adına yapılan ilk ve tek olma özelliği ile birlikte geleneksel olarak ta devam ettiğini ifade etti.
Yapımcı Mustafa Uslu: Hayal Edin ve Hayalinizin Peşine Düşün
4. Uluslararası Niğde Kısa Film Festivaline katılarak söyleşi etkinliği gerçekleştiren “Ayla” ve “Müslüm” filmlerinin yapımcısı Mustafa Uslu ise konuşmasına, “Memleketimizin her dönemde bir kahramanı var. Gemileri dağlardan yürüten, küllerinden Cumhuriyet kuran bir milletin çocuklarıyız” ifadeleri ile başlayarak, “Eğer ben üniversite okuyacak olsaydım, seçeceğim ilk yer burası olurdu. Sadece adını her zikrettiğimde, bunu gurur ile yapacağım, içim gururla dolacağı için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ni seçerdim” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder