14 Kasım 2019 Perşembe


Niğde'de 37 Kıbrıs Gazisine 'Milli Mücadele Madalyası ve Beratı' verildi
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde Kıbrıs Barış Harekatında mücadele eden gaziler onuruna düzenlenen törene katılan Vali Yılmaz Şimşek 37 Kıbrıs Gazisine madalya ve beratlarını takdim etti.
Düzenlenen törene Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, STK temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ve Kıbrıs Gazileri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende konuşan Vali  Yılmaz Şimşek Kıbrıs gazilerinin şanlı tarihin kahramanlıklarla dolu sayfalarından birisi olan Kıbrıs Barış Harekatının canlı tanıkları olduğunu söyledi.
Konuşmasında Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Kıbrıs Barış Harekatında büyük bir zafere imza attığını belirten Vali Yılmaz Şimşek, "Bilindiği üzere bundan 45 yıl önce Yavru Vatanımız Kıbrıs'ta soydaşlarımız, büyük bir saldırı, zulme ve haksızlığa maruz kalmışlardı. Kıbrıs Türkü'nün varlığı ve geleceği tehdit altındaydı. Fakat Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz her zaman olduğu gibi, Kıbrıs Barış Harekatında da büyük bir zafere imza atarak; soydaşlarımızı bu zulümden kurtardı, adaya barış ve huzur getirdi. İşte bugün burada bu zaferde büyük bir payı olan, canı pahasına yavru vatanımızın savunmasında yer alan siz kahraman gazilerimizin göstermiş olduğu kahramanlıklarının birer nişanesi olarak bu madalyaları takdim ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Konuşmanın ardından Vali Yılmaz Şimşek, 37 Kıbrıs Gazisine Milli Mücadele Madalyası ve Beratı takdim etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder