24 Kasım 2019 Pazar

CHP MİLLETVEKİLİ GÜRER, 24 KASIMDA ÖĞRETMENLERE BİR MAAŞ İKRAMİYE VERİLMESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİ
Gürer: “Öğretmenlerin özlük hakları iyileştirilmelidir”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Gürer, “Eğitimdeki sorunlar öğretmene verilecek desteklerle aşılır, eğitim sistemi sorunlar yumağı haline geldi. Öğretmenler arasında bile ayırım yapılıyor. Böyle bir tabloda eğitim sisteminin iyi olması düşünülemez” dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. Öğretmenlerin sorunlarının çözümünü isteyen Gürer, 24 Kasımda öğretmene bir maaş ikramiye ve ek 3600 gösterge verilmesi için hazırlamış olduğu kanun tekliflerini de TBMM başkanlığına sunduğunu hatırlattı.
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım’ın 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlandığını anımsatan Gürer, “Bu vesileyle her türlü zorluk ve sorunlara rağmen görevlerini fedakâr bir şekilde yerine getiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyor, başta Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi saygı ile anıyorum” ifadelerini kullandı.    
ÖĞRETMENLERE 24 KASIMDA BİR MAAŞ İKRAMİYE VERİLSİN   
Öte yandan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm eğitimcilere birer maaş ikramiye verilmesi için TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi verdi.    
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi amacıyla hazırladığı Kanun Teklifinde şu ifadelere yer verdi:  “Eğitim öğretimin temel unsuru olan, bireyi geleceğe hazırlamak görevi ve sorumluluğunu üstlenmiş eğitimcilerimizin bir ülkenin geleceğini de şekillendirdikleri göz önüne alınacak olursa, ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelere gidilmesi sosyal devletin gereğidir.  Bu kanun teklifiyle günümüz koşullarında eğitimcilerimizi ekonomik olarak da onurlandırmak adına 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle her yıl kasım ayında bir maaş ikramiye verilmesi amaçlanmıştır” dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder