23 Kasım 2019 Cumartesi

VALİ  YILMAZ ŞİMŞEK’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Bilindiği üzere Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin açılışı ve Başöğretmenliğe seçilmesinin kabul tarihi olan 24 Kasım 1928 günü, 1981 yılından beri 24 Kasım, “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.
Eğitim ve öğretim, çağın gereklerine uygun bilgi, brikim ve tecrübeler ışığında toplumları yükselten ve insanlığa yön veren önemli bir süreçtir.
Aileden başlayan öğrenme sürecinin ikinci aşamasını icra eden, geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi büyük fedakârlık ve sabırla geleceğe hazırlayarak son derece kutsal bir görevi yerine getiren kıymetli öğretmenlerimiz, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun tüm kesimlerine yol gösteren örnek insan olmuşlardır.
Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk “ Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençlerde öğretmenlerin eseridir” diyerek bir ülkenin geleceğinin, o ülkenin eğitim seviyesinin yüksekliği ölçüsünde aydınlık olacağını belirterek Öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, Niğde’mizin ve ülkemizin dört yanında çalışmakta olan veya emekliye ayrılan tüm öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi sunuyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder